Sprekers

Thomas Smolders

Applicaties en communicaties gebruikt tijdens de verkiezingen in de Verenigde Staten

thomas-bolThomas Smolders (1992) studeerde Nieuwe Media & Maatschappij in Gent en werkt voor creatief bureau DIFT. Smolders is blogger en publiceerde onder andere in De Morgen, De Correspondent en Knack. Eerder werkte hij voor online kiosk Blendle.

Thomas Smolders trok in februari 2016 naar de Verenigde Staten waar hij voor verschillende presidentskandidaten – zowel Democraten als Republikeinen – campagne voerde. Daar leerde hij heel wat over communicatie, die hij nadien ook zelf in de praktijk kon toepassen. In zijn presentatie legt hij de link tussen de Amerikaanse en de Belgische (communicatie)wereld. Welke lessen kunnen we leren uit de applicaties en communicaties die onder andere Trump en Clinton gebruikten?

 


Kristof D’hanens & Mathias Algoet

Appstublieft – Haal meer uit je smartphone en tablet


 

 

 

 

 

 

 

Kristof D’hanens en Mathias Algoet trekken heel Vlaanderen rond om over apps, smartphones en tablets te spreken. Kristof D’hanens (°1983) is de Android-held van Appstublieft en bezieler van www.ilikemedia.be. Elke week helpt hij non-profit organisaties op weg met digitale media. In 2013 lanceerde hij het eerste Appstublieft-boekje. Mathias Algoet (°1987) neemt bij Appstublieft alles voor zijn rekening dat ruikt naar een iPhone of iPad. Hij is de drijvende kracht achter Digitaalgoet en werkt als beleidsmedewerker bij FOS Open Scouting.


Vicky Bogaert

Smartphonefotografie

vicky-bolDe beste camera is de camera die je bij je hebt, sprak een snuggere fotograaf ooit. De smartphone is doorheen de jaren uitgegroeid tot een volwaardige camera met opties, instellingen en accessoires die niet moeten onderdoen voor die van een compactcamera. Hoe je meer uit die smartphonecamera haalt dan snelle snapshots en selfies, vertelt Vicky Bogaert (auteur van Iedereen Smartphonefotograaf) je tijdens deze lezing.

Fotografe Vicky Bogaert leert je de camera optimaal te gebruiken, geeft tips om betere composities te maken en een eigen beeldstijl te ontwikkelen. Ze deelt ook haar favoriete apps om de foto’s na te bewerken en zet je op weg om topfoto’s te maken.